Uitleg over keuze aannemer en pimpen van de gevels

Wat vliegt de tijd toch snel... meer dan 6 weken geleden schreef ik dat ik eerstdaags meer ging posten over de keuze van de firma. OK... het zijn er iets meer geworden.

Enfin. Nog een kort woordje hierover.

Wij vonden de keuze van de firma niet evident. Appelen met appelen vergelijken is niet simpel bij HSB. Elke firma doet links of rechts wel iets anders. Soms zijn het maar details, maar de verschillen zijn er wel.

We hebben meerdere firma's aangeschreven. Enkele vonden zelf niet de moeite om te reageren. Anderen reageerde, kwamen langs... merkte dat ik gene simpele was Tong uitsteken... en stuurde nooit een offerte of voorstel. Nog een andere firma luisterede gewoon niet naar onze wensen. Eén van onze uitdrukkeljke eisen was dat er als vloerisolatie GEEN PUR kwam. Wat sturen ze op? Een offerte met PUR. Hier gaat mijn haar van recht staan en schept direct een wantrouwen.

Dus... na veel wikken en wegen, rekenen, nog eens rekenen... is het Arkana geworden. Niet de goedkoopste, maar volgens mij wel de meest professionele.

OK... het pimpen van de gevels dan...

Over het binnen-ontwerp waren wij het vanaf het eerste moment laaiend enthousiast. In de gevels wilden wij nog een extra "touch".  Na wat experimenteren in SkethUp samen met de architect en haar assistente zijn we tot een, volgens ons, super ontwerp gekomen.

Wij opteren voor een combinatie van zwart-geoliede lariks, met super lange gevelsteen (Geostylistix) , met Trespa...

15 10 07 MAAS 3D 4 lariks&trespa.pdf

 

Commentaren

 • Ziet er mooi uit de 3D! Stam houdt zich vaak vast aan hun eigen stijl (die wij héél mooi vinden uiteraard). Ons huis is nu in opbouw en wij gebruiken ook de geostylstix de lichte variant! Als je wil kan ik je foto's mailen. Ons tuinhuis is volledig gezet en het huis is voor pakweg 50% gebeurd gok ik.. De lariks is er nog niet.. Het was de eerste keer dat Stam werkte met de lichte variant 'dacht' ik. De meesten nemen donkere varianten.. En wij gaan ook met de lariks werken.

  Veel succes ermee!

 • Hoi Nick,

  Natuurlijk wil ik foto's!! De Big-brother in mij komt boven

 • Van welke specifieke dingen heb je graag foto's?
  Want we hebben uiteraard heel veel foto's :).

  Je bent ook altijd welkom om een kijkje te komen nemen hoor.
  Moet uiteraard niet hé :)

De commentaren zijn gesloten.