Eindelijk nog eens een update

Alweer enkele maanden zijn verstreken sinds de laatste post. Maar ondertussen hebben wij niet stilgezeten, integendeel.

Om fiscale redenen zijn wij eind vorig jaar nog moeten verhuizen naar een tijdelijk adres. Wij konden terecht in een appartement van familie. Maar daar moest nog wel het één en het ander in gebeuren. Maar wij namen het aanbod aan met veel plezier en zijn er dan ook maar in het werk gevlogen.

We geraakten op tijd klaar en zijn nog snel eind vorig jaar (2015) verhuisd :)

 

Leuk was wel dat ik 24/12 een aangetekend schrijven op de gemeente mocht gaan halen. Het bleek de goedgekeurde bouwvergunning te zijn. Voor één keer mag wel eens gezegd worden dat dit snel ging en zonder noemenswaardige problemen. Dossier ingediend op 4/11 en vergunning verkregen op 23/12. We mogen eens niet klagen.

WP_20151226_14_14_10_Pro.jpg

Wat is er ondertussen allemaal nog veranderd of beslist...
De gevelsteen: We wensten de geostylistix. Maar deze blijkt echt te duur voor ons. Moeilijke keuze, maar helaas. Wij moeten dus op zoek naar een ander alternatief. Op dit moment twijfelen we tussen de volgende stenen:

 • Desta gevelsteen
  • Kuhrud

 

 • Floren gevelsteen
  • Anglia
  • Alkmaar (donker invoegen)

 

 • Vandersanden
  • Billund WS (donker invoegen)

Als er iemand van jullie hier mooie referenties of opmerkingen over heeft: shoot!!

De elektriciteit: In eerste instantie gingen we klassieke elektriciteit voorzien. Maar ondertussen ben ik wel overtuigd om domotica te gaan installeren. Enkel... wat een verschillende keuzes daarin!! Daar zijn we lang nog niet uit. Al heb ik zoveel tijd niet meer om de knoop door te hakken :)  Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar Loxone. Echter kwam vandaag een collega van mij aandraven met Siemens... onbekend is onbemind. Maar volgens hem wel zeer goed.

De binnenafwerking: Hier gingen wij ook zeer veel dingen zelf doen. (vloeren, betegelen, binnendeuren)  Maar door het onverwacht overlijden van mijn schoonvader is hier wel wat veranderd. Hij was de persoon die ons met raad en daad ging bijstaan. Jammer maar helaas. Wij zijn nu genoodzaakt om dit ook uit handen te geven.

Op 20/01 moeten we qua materialen een vaste keuze gemaakt hebben... huh? Dat is binnen 2 weken!!! PANIEEEKK

 

 

De commentaren zijn gesloten.