Blog van BEN - Page 2

 • 1, 2, 3 .... start

  Al enkele maanden geleden dat er hier nog eens een post is verschenen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er niets gebeurd is... Enkel was het niet allemaal zo relevant voor deze blog en had het allemaal niet met onze bouw te maken. Maar nu is deze week de officiële start genomen voor de praktische uitvoering van onze bouw.

  Afgelopen woensdag is Arkana onze bouw komen uitzetten. Niet veel spannends, maar het moet gebeuren (en liefst goed) :) Nu dit gebeurd is, kan men volgende week maandag beginnen met uitgraven van de fundering. 

  Vrijdag kwamen de gasten van Backx boringen in opdracht van Joris Van Dyck warmtepomptechnieken de verticale boring ten behoeve van de warmtepomp boren. Ze hebben één boring uitgevoerd tot op een diepte van een slordige 115m :)

  Enkele foto's van het uitzetten van de bouw en van de uitgevoerde boring kan je terugvinden in het album "Voorbereidende werkzaamheden"

 • Eindelijk nog eens een update

  Alweer enkele maanden zijn verstreken sinds de laatste post. Maar ondertussen hebben wij niet stilgezeten, integendeel.

  Om fiscale redenen zijn wij eind vorig jaar nog moeten verhuizen naar een tijdelijk adres. Wij konden terecht in een appartement van familie. Maar daar moest nog wel het één en het ander in gebeuren. Maar wij namen het aanbod aan met veel plezier en zijn er dan ook maar in het werk gevlogen.

  We geraakten op tijd klaar en zijn nog snel eind vorig jaar (2015) verhuisd :)

   

  Leuk was wel dat ik 24/12 een aangetekend schrijven op de gemeente mocht gaan halen. Het bleek de goedgekeurde bouwvergunning te zijn. Voor één keer mag wel eens gezegd worden dat dit snel ging en zonder noemenswaardige problemen. Dossier ingediend op 4/11 en vergunning verkregen op 23/12. We mogen eens niet klagen.

  WP_20151226_14_14_10_Pro.jpg

  Wat is er ondertussen allemaal nog veranderd of beslist...
  De gevelsteen: We wensten de geostylistix. Maar deze blijkt echt te duur voor ons. Moeilijke keuze, maar helaas. Wij moeten dus op zoek naar een ander alternatief. Op dit moment twijfelen we tussen de volgende stenen:

  • Desta gevelsteen
   • Kuhrud

   

  • Floren gevelsteen
   • Anglia
   • Alkmaar (donker invoegen)

   

  • Vandersanden
   • Billund WS (donker invoegen)

  Als er iemand van jullie hier mooie referenties of opmerkingen over heeft: shoot!!

  De elektriciteit: In eerste instantie gingen we klassieke elektriciteit voorzien. Maar ondertussen ben ik wel overtuigd om domotica te gaan installeren. Enkel... wat een verschillende keuzes daarin!! Daar zijn we lang nog niet uit. Al heb ik zoveel tijd niet meer om de knoop door te hakken :)  Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar Loxone. Echter kwam vandaag een collega van mij aandraven met Siemens... onbekend is onbemind. Maar volgens hem wel zeer goed.

  De binnenafwerking: Hier gingen wij ook zeer veel dingen zelf doen. (vloeren, betegelen, binnendeuren)  Maar door het onverwacht overlijden van mijn schoonvader is hier wel wat veranderd. Hij was de persoon die ons met raad en daad ging bijstaan. Jammer maar helaas. Wij zijn nu genoodzaakt om dit ook uit handen te geven.

  Op 20/01 moeten we qua materialen een vaste keuze gemaakt hebben... huh? Dat is binnen 2 weken!!! PANIEEEKK

   

   

 • Uitleg over keuze aannemer en pimpen van de gevels

  Wat vliegt de tijd toch snel... meer dan 6 weken geleden schreef ik dat ik eerstdaags meer ging posten over de keuze van de firma. OK... het zijn er iets meer geworden.

  Enfin. Nog een kort woordje hierover.

  Wij vonden de keuze van de firma niet evident. Appelen met appelen vergelijken is niet simpel bij HSB. Elke firma doet links of rechts wel iets anders. Soms zijn het maar details, maar de verschillen zijn er wel.

  We hebben meerdere firma's aangeschreven. Enkele vonden zelf niet de moeite om te reageren. Anderen reageerde, kwamen langs... merkte dat ik gene simpele was Tong uitsteken... en stuurde nooit een offerte of voorstel. Nog een andere firma luisterede gewoon niet naar onze wensen. Eén van onze uitdrukkeljke eisen was dat er als vloerisolatie GEEN PUR kwam. Wat sturen ze op? Een offerte met PUR. Hier gaat mijn haar van recht staan en schept direct een wantrouwen.

  Dus... na veel wikken en wegen, rekenen, nog eens rekenen... is het Arkana geworden. Niet de goedkoopste, maar volgens mij wel de meest professionele.

  OK... het pimpen van de gevels dan...

  Over het binnen-ontwerp waren wij het vanaf het eerste moment laaiend enthousiast. In de gevels wilden wij nog een extra "touch".  Na wat experimenteren in SkethUp samen met de architect en haar assistente zijn we tot een, volgens ons, super ontwerp gekomen.

  Wij opteren voor een combinatie van zwart-geoliede lariks, met super lange gevelsteen (Geostylistix) , met Trespa...

  15 10 07 MAAS 3D 4 lariks&trespa.pdf