Blog van BEN - Page 4

 • Zoektocht naar architect

  Wij hebben tijd in ons bouwproces. En aan één van de dingen waar we veel aandacht aan willen besteden is het kiezen van de architect. We stuurden dus een mail naar verschillende architecten met reeds een kleine beschrijving van onze wensen, dromen, eisen... of hoe je het ook wil noemen. Eén van die eisen is dat we willen gaan voor een zo ecologisch mogelijke BEN woning in houtskeletbouw.

  Er zijn zelfs architecten die niet reageren... crisis zeker?
  Anderen sturen direct een offerte op zonder voorafgaand gesprek.
  Maar gelukkig willen de meesten wel een eerste, vrijblijvend, verkennend gesprek.

  Bij de eerste archi verliep het gesprek niet echt héél vlot. Voor ons was het immers ook nieuw... Maar we hebben leuke gerealiseerde projecten van hen gezien. Maar die spreekwoordelijke "klik" bleef uit...
  Een troef voor deze archi was dat ze ervaring hebben met hsb en ook binnenhuis-archi doen.

  Op het gesprek van de tweede archi hebben we een 6-tal weken moeten wachten. Op zich geen probleem. Maar we vonden het wel lang wachten voor eerste gesprek. Het gesprek op zich verliep wel vlot. Echter had deze archi niet echt veel ervaring met hsb.

  De eerste architecten die we contacteerden, waren er allen uit de buurt. Echter gingen we nu eens buiten de buurt gaan en kwamen uiteindelijk in Berchem terecht bij Stam architecten.
  Vanaf het eerste moment wisten we nu beiden wat men bedoelt met:" de klik moet er zijn " Ja, die was er... en of!

  Zonder verder namen te noemen, zijn we er ondertussen ook van overtuigd dat er veel kaf tussen het koren zit. Dat er echte cowboys tussen zitten. Wees op je hoede!!

 • Onze bouwpartners

  architect:

  STAM-architecten (www.stam.be)

  Bouwfirma houtskelet:

  ARKANA (www.arkana.be)

  Tuinarchitect:

  VREBOSCH (www.vrebosch.be)

  Verwarming:

  Joris Van Dyck warmtepomptechnieken (www.warmtepomptechnieken.be)

  Ruw sanitair:

  Sack zelfbouw (http://sackzelfbouw.be/)

 • Bob en Bobette de bouwers...

  Hier gaan jullie het verhaal kunnen lezen van de realisatie van een (zo ecologisch mogelijke) BEN woning in het noorden van de provincie Antwerpen.  We gaan trachten de blog telkens ASAP te updaten Lachen

   

  Enkele maanden geleden hebben we na veel wikken, wegen, rekenen, herrekenen... opnieuw rekenen, babbelen... besloten om een bouwgrond te kopen.  Ons oog viel uiteindelijk op een stuk grond in het dorp waar we nu ook wonen.

  Echter wonen we nu volledig aan de rand van het dorp en gaan dichter bij de vriendjes en vriendinnetjes wonen van onze dochters. Dit is niet de enige reden dat we gaan bouwen. De man des huizes heeft altijd gezegd dat hij ooit eens een woning wou bouwen.

  Zo gezegd, zo gedaan.

  3,  2,  1,  G O